Cumartesi, Mayıs 05, 2007

Konser Adabı

Bu yazıya vesile olan konserimiz, çok eğlendiğim Kultur Shock konseri. Şimdi gelelim "Nedir konser adabı?", "Konserinde adabı mı olurmuş?" sorularını cevaplarına. Efendim malum konserler eğlence yerleri. 

Bu bilginin ışığında,

- Mahşer kalabalığı içinde ellerinde içki bardakları ile dolaşan insanlar var, geçtim şişesini, bira bardağı dahi olsa anlayacam da kardeş şarap, rakı, bardağı ile takılıyor. Yahu be adam, alabildiğine zıplanılan bir konserde neden bir elinde rakı bardağı bir elinde su, parmak arasında sigara, üstelikte hareketin yoğun olduğu ön saflara gitmeye çabalıyorsun, hemde Punk Rock konserinde rakının ne işi var.  

- Bir de habire bir hareket var seyirci mekanında. Hareket derken yanlış anlaşılmasın konser başlamış, zıplayıp duruyoruz, o ayrı. Giren, çıkan, önden arkaya giden, arkadan öne giden, şerit değiştiren, bitmedi arkadaş. Sevgililerini korumaya çabalayan erkeklerin ayılığı eşliğinde zıplamalarımız pogoya dönüştü. Ah bir de söylemeden geçemeyeceğim "Pardon çıktı çıkalı eşekler çoğalmış."

- Kimin konseri olduğunu bilmeden "bir bakalım beğenmezsek çıkarız" grubu var bir de. Ah be arkadaşlar madem bilmiyorsunuz neden "ya seversek!" mantığı ile en öne gidiyorsunuz.  

- Ezilen zavallı ayaklarımız için bir sızlanma da, hunharca dans edenler için geliyor. Paşam sanki Grease'de dans eden John Travolta. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Bütün bunlara önerim, bilet fiyatlandırması için sahneye yakınlıktan ziyade, müzik dinleyecekler, dans edecekler, abaracaklar, müziği rakıya meze yapacaklar gibi alt kategorilerin oluşturulması. 

Saygılarımla Efendim.

Hiç yorum yok: